Tekojen tori logo
#uutinen - 04.10.2023

#Väkivallatontyö-kampanja haastaa työnantajat työväkivallan torjuntaan

Työturvallisuuskeskuksen #väkivallatontyö-somekampanjassa julkisen alan työnantajat haastavat työpaikkoja työväkivallan torjuntaan. Kampanjassa neljä työnantajan edustajaa kertoo videoilla oman organisaationsa käytännöistä työväkivallan ehkäisemiseksi ja haastaa muut työnantajat tekemään tekoja työväkivallan ja sen uhkan hallintaan. Videot löytyvät Työturvallisuuskeskuksen sivuilta ja X:stä, Facebookista, Instagramista sekä LinkedInistä tunnisteella #väkivallatontyö.

Ensimmäisessä videossa Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho haastaa työnantajat siihen, että väkivaltaa osoittavat luvut saataisiin laskuun.

Toisena johtaja Heikki Helve Savon koulutuskuntayhtymästä kannustaa julkisia organisaatioita keskustelemaan avoimesti työväkivallasta ja luomaan turvallista kulttuuria.

Psykososiaalisten palveluiden ylihoitaja Kimmo Mustonen Päijät-Sotesta puolestaan haastaa julkiset organisaatiot raportoimaan työturvallisuuden puutteista.

Neljännessä videossa Tampereen kaupungin turvallisuuspäällikkö ja työsuojelupäällikkö Henri Rikander haastaa työpaikat tekemään työn vaarojen arvioinnin laadukkaasti.

Millaisia työväkivallan ehkäisykeinoja tai työturvallisuuteen liittyviä toimintatapoja sinun organisaatiostasi löytyy? Niistä kannattaa kertoa muillekin Tekojen torilla. Kaikki 15.10.2023 mennessä Tekojen torilla julkaistut kehittämiskuvaukset ovat mukana kisassa, jossa palkitaan innostavimmat kehittämisteot Tärkeissä töissä -gaalassa 4.12.2023

#Väkivallatontyö-kampanja on Työturvallisuuskeskuksen kuntien- ja hyvinvointialueiden toimialaryhmän Julkisen alan työväkivalta ja sen uhka hallintaan -hankkeen yhteinen kampanja. 
 

<   takaisin