#uutinen - 29.05.2024

Tärkeissä töissä -tiimi kiittää keväästä, tavataan taas syksyllä!

Olemme Tärkeissä töissä -kokonaisuudessa pohtineet tänä keväänä ilmiöitä sekä kampanjoineet julkisen työn puolesta. Webinaarien, verkostojen ja tulevaisuusvuoropuhelujen teemoina ovat olleet tekoäly, nuoret ja työvoiman saatavuus sekä kestävä kehitys.  Jatkamme samoilla teemoilla taas syksyllä. Lisäksi starttaamme tuttuun tapaan Tekojen tori -kampanjan, joka huipentuu joulukuussa pidettävään Tärkeissä töissä -gaalaan. 

Syreenit kukkivat

Olemme ilmiötarkastelussa vasta alkutaipaleella ja työ niiden parissa jatkuu ainakin vuoden 2024 loppuun. Tavoitteenamme on kerätä aineistoa ja koota ilmiöihin liittyviä asioita omiksi kokonaisuuksiksi nettisivuillemme kaikkien hyödynnettäväksi. Ilmiöiden teemat valikoituivat työelämän kehittämisryhmä Tekrystä sekä kunta-alan sekä hyvinvointialan kehittämisjaoksesta.

Esimerkiksi kunta-alan nuorten verkosto saa pian valmiiksi koosteensa, jossa nuoret kuntatyöntekijät ovat pohtineet kunta-alan houkuttelevuuden lisäämistä. 

Syksyllä saamme generatiivisen tekoälyyn liittyvästä tulevaisuusvuoropuhelusta kentän edustajien näkemyksiä siitä, miten generatiivinen tekoäly vaikuttaa osaamisen kehittämiseen ja jatkuvaan oppimiseen kunta- ja hyvinvointialalla.

Kestävän kehityksen ja vastuullisen kunta- ja hyvinvointialuetyön suhteen olemme vasta alussa. Järjestimme keväällä aiheesta kaksi webinaaria ja aiheen pohdinta jatkuu tänä keväänä pienryhmässä, jonka tavoitteena on suunnitella teemaan liittyviä toimenpiteitä syksylle.  

Tärkein sijoitus -kampanja toi näkyväksi julkisen työn arvon

Yksi tärkeä tavoitteemme on tehdä näkyväksi hyvää julkista työtä ja lisätä kunta- ja hyvinvointialojen vetovoimaisuutta sekä parantaa niiden työnantajamielikuvaa. Siihen liittyen käynnistimme 2.4.2024 Tärkein sijoitus -jatkokampanjan julkisen työn arvostuksen ja riittävän rahoituksen puolesta.  

Kehysriihen alle ajoitetun kampanjan tueksi teetimme Taloustutkimuksella kyselytutkimuksen siitä, miten suomalaiset arvostavat julkisia palveluita ja tulokset olivat hienot. Kyselyn mukaan suurin osa kansasta katsoo, että julkiset palvelut ovat olennaisia toimivan arjen kannalta. Kampanjakuvat ja -videot saivat hyvin näkyvyyttä Tärkeissä töissä -somekanavilla ja myös mediaosumien määrä oli hyvä.

Tärkein sijoitus kampanja

Vilkasta verkostotoimintaa

Kunta- ja hyvinvointialan kehittäjäverkostossa on käsitelty osallistujien toiveiden mukaisia teemoja, kuten työn murrosta, systeemistä ajattelua, jatkuvaa oppimista ja osallistamista. Kesäkuun verkostotapaamisessa arvioimme verkoston toimintaa ja pohdimme syksyä. Myös hyvinvointialan kehittäjien verkosto on kokoontunut säännöllisesti ja pohtinut muun muassa vaikuttavuutta ja kehitellyt rahoituksen vuosikelloa.

Vuonna 2024 olemme tavoittaneet jo 1600 osallistujaa

Ilmiötarkastelun, kampanjan ja verkostojen lisäksi meillä on ollut myös tarjolla webinaareja useista teemoista. Olemme myös järjestäneet yhteistyössä Työryhmä 22–25 kanssa esihenkilöiden aamukahvitilaisuuksia hyvinvointialueille. Kaikissa tilaisuuksissamme, verkostot mukaan lukien, on ollut noin 1600 osallistujaa.

Syksylle on luvassa webinaareja ilmiöihin liittyen, uusia tulevaisuusvuoropuheluja ajankohtaisista teemoista ja paljon muuta. Tiedotamme syksyn tapahtumista myöhemmin, joten kannattaa seurata uutiskirjettämme, nettisivujamme ja someviestintäämme. Olemme myös mukana omalla osastolla Lappeenranta-seminaarissa sekä Kuntamarkkinoilla, tule moikkaamaan ja hakemaan oma Tärkeissä töissä -kangaskassi!

Mukavaa alkavaa kesää!

Toivottavat Anna-Mari, Henna ja Taina

Tekojen tori

P.S. Tekojen tori -kampanja starttaa taas syksyllä ja joulukuussa Tärkeissä töissä -gaalassa palkitaan innostavia kehittämistekoja kunnista ja hyvinvointialueilta. Mukana kisassa ovat kaikki 2024 Tekojen torille kirjatut teot, joten ennen kuin pyrähdät kesälomalle, kerro työyhteisösi pieni tai suuri kehittämisteko Tekojen torille. Ehkä näemme Pörssitalolla joulukuussa!

<   takaisin