12.10.2022
Hollolan kunta/Työllisyyspalvelut, Hollola

Seinättömän pajan infotaulut sekä informaation lisääminen netissä

Käynnissä

Tarve ja tavoitteet
Haluttiin tuoda kuntalaisille ilmi, miten hyödyllistä työtä työkokeilijoista ja palkkatukityöllistetyistä koostuva tiimi tekee. Haluttiin myös saada kumottua negatiivista asennetta työttömistä ja siitä, "ettei ne mitään saa aikaiseksi". Isoin asia oli kuitenkin aktivoida työttömiä mainostamalla kunnassa olevaa tiimiä, joka tekee monipuolista ja hyödyllistä työtä.

Halusimme tuoda myös ryhmän toimintaa esille mm. kunnan nettisivuilla, sanoin ja kuvin, jotta myös työnantajat googlettaessaan "Kunnontiimiä" näkevät mitä he ovat tehneet. Moni kun ei ole niin sosiaalinen, että osaisi sanoittaa tekemisiään, jos vaikka työhaastattelussa asiaa kysytään.
Ratkaisu
Mietimme (työllisyyskoordinaattori sekä työllisyyssihteeri) kuinka sanoittaa ryhmän toimintaa ja tuoda se positiivisesti, mutta myös realistisesti esille. Kunnan nettisivuille kokoamme kuvia Kunnontiimin työtehtävistä. Tämä palvelee henkilöä, joka kiinnostuu Kunnontiimistä, sekä työnantajaa, joka miettii CV:ssä olevaa "Kunnontiimi" mainintaa.

Tiimiläiset rakensivat itse infotaulut kehyksineen,. Niihin laitettiin tulostettu info. Infotaulujen kohteiksi valittiin sellaisia kohteita, jotka ovat tiimin pysyvässä huollossa (nuotiopaikat) tai jotka tiimin jäsenet ovat rakentaneet (uimakopit). Mm. kuntatekniikka on ollut aktiivisesti mukana antamalla työkohteita.

Kustannukset olivat lähes 0 e, sillä käytimme materiaaleista jääviä jämä paloja taulujen rakentamiseen.

Sekä uusien infotaulujen rakentamista ja esille panoa, että työkuvien laittoa nettisivuille jatketaan edelleen.
Tulokset
Haastatteluun pyydetyistä henkilöistä useampi on ollut nyt tietoinen Kunnontiimin toiminnasta. On tullut myös puheluita suoraan asiakkailta, että haluavat tiimiin ja kuinka sinne pääsee? Jopa yli kuntarajojen.
Liitteet
Kunnontiimi infotaulu 1.jpg
Kunnontiimin infotaulu 2.jpg

Yhteyshenkilöt

Tiina Hirvonen
tiina.hirvonen(ät)hollola.fi
työllisyyskoordinaattori
Hollolan kunta/Työllisyyspalvelut
Mari Ylä-Uotila
mari.yla-uotila(ät)hollola.fi
työllisyyssihteeri
Hollolan kunta/Työllisyyspalvelut
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Johto/esihenkilöt
ja henkilöstö

Toimialat

Teemat