17.10.2023
Lempäälän kunta, työllisyyspalvelut, Lempäälä

Nuorten verkostotyöpaja Pointti

Valmis

Tarve ja tavoitteet
Vuoden 2023 alussa vastuu kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä siirtyi hyvinvointialueelle. Muutoksen yhteydessä Työllisyyspalvelujen OKM-rahoitteinen Nuorten työpajatoiminta muotoili palvelukonseptinsa uusiksi. Syntyi Nuorten verkostotyöpaja Pointti.
Ratkaisu
Pointissa nuorilla on ryhmämuotoista valmennusta ja ryhmäytymistä. Tavoitteena on löytää jokaiselle kiinnostava opiskelu- tai työpaikka. Uusille poluille tähdätään yhdessä, ryhmän ja yksilövalmennuksen tuella. Tarvittaessa työllistymistä tuetaan työnantajalle maksettavalla työllistämisen tuella. Nuorella on opiskelun, työkokeilun tai työsuhteen alussa työhönvalmentajan tuki. Löydämme yhdessä ratkaisut.

Palvelu on erittäin tärkeä nuorille ja tarjoaa tukea oman polun löytämisessä. Vastaamme Lempäälän kunnan ja nuorisotakuun tavoitteisiin.
Tulokset
Yhdenkin nuoren syrjäytyminen työmarkkinoilta on iso henkilökohtainen, yhteisöllinen ja taloudellinen asia jolla on pitkäkestoiset seuraukset. Toimintaa jatketaan ja tulokset ovat olleet hyviä. Kunnan taloudessa nuoren työttömyydestä aiheutuva kustannus on pitkittyessään noin 6000 euroa per henkilö vuodessa. Noin 20 nuoren yhteenlaskettu summa on 72 000 euroa vuodessa.

Yhteyshenkilöt

Maarit Rönkkö
maarit.ronkko(ät)lempaala.fi
Projektipäällikkö
Lempäälän kunta
Halme Heli
heli.halme(ät)lempaala.fi
Työllisyyspalveluiden päällikkö
Lempäälän kunta
Jaa Twitterissä Jaa Facebookissa Jaa LinkedInissä Tulosta
Kehittämiseen ovat osallistuneet
Asiantuntijat/eri
toimijoiden verkosto

Toimialat

Toiminnot

Teemat